O nas

SKLP_8688 psi se ukvarjam vse od svojega otroštva, ko sem pri dvanajstih letih dobila  čisto svojega  prvega psa, pasme kraški ovčar.

Zanima me prav vse kar je povezano s psi, in tako sem se skozi različna obdobja ukvarjanja s temi čudovitimi bitji preizkusila v šolanju, malo v agilytiju, in veliko razstavljanju in pa predvsem vzreji. Seveda zraven spada tudi nega psa in moja poslastica – socializacija mladiča. Sem tudi vzrediteljica že vse od leta 1988 in sicer vzrejam  kraške ovčarje, tibetanske mastife in tibetanske španjele. To so meni tri najljubše pasme.

Psi so moje življenje in si nikakor ne predstavljam življenja brez njih. Odkar vem zase sem si želela opravljati delo, ki bo povezano s psi. Zato sem se odločila odpreti podjetje za  sprehajanje, varstvo in socializacijo psov. Nikoli ni prepozno pravijo – pa še res je!

V svojem domu imam eno nadstropje namenjeno izključno za pse, seveda pa imajo vsi psi vstop tudi v moje domovanje, ki je nad ‘pasjo’ etažo. Tako imajo vsi psi, domači in tisti, ki so naši obiskovalci, na razpolago veliko prostora in so stalno v pasji in človeški družbi, kadar pa želijo, imajo tudi vsak svoj kotiček za počitek. Okoli hiše se razprostira cca 2000m2 travnatih površin, kjer se psi lahko po mili volji igrajo ali pa počivajo v senci dreves. Ker živimo neposredno v naravi, ob gozdu in poljih na bolj osamljeni lokaciji, imamo tudi veliko možnosti za pestre sprehode v naravi, če se nam zahoče, pa jo lahko skupaj s psi mahnemo v bolj urbane kraje.

Prav tako v naravi, na prostorih ŠD Straža, imam tudi pasjo šolo in igralne urice namenjene mladičkom, torej psom, ki v šoli še niso bili. Tam se naučimo osnov socializacije in svoje kužke spoznamo z drugimi. Naša socializacija poteka s pozitivno motivacijo in individualnim pristopom.

Urša

Veterinarska ambulanta

Za naše pse skrbi Veterinarska ambulanta Jang iz Novega mesta.